zaterdag 21 juli 2018

Assembleevoorzitster niet bekend met Alcoa-verklaring over ontmanteling Suralco raffinaderij

'Als DNA-voorzitster zegt dat ze niets weet, dan wordt parlement buitenspel gezet door regering'


Dat de ontmanteling van de Suralco-raffinaderij volgens Alcoa wordt gedaan in overeenstemming met de regering, is Jennifer Geerlings-Simons, voorzitster van De Nationale Assemblee (DNA), niet bekend. Dat bleek gisteren bij de overhandiging van een petitie door het Actiecomité Alcoa aan de parlementsvoorzitter, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 21 juli 2018.

'Ik heb net als u in de media een artikel gelezen, dat de presidentiële commissie hiervan op de hoogte is. Ik ga hierop geen commentaar geven en weet er niets van', zei Geerlings-Simons. Zij gaf aan dat de regering geschreven heeft naar het parlement, dat die de voorgestelde wijzigingen van de Brokopondo Overeenkomst eind juli zal aanbieden aan DNA. Dat zal vervolgens behandeld worden in het parlement. 'Maar, wat Alcoa doet, weet ik niet', zei de voorzitster.

Eerder is volgens haar het parlement geïnformeerd door deskundigen over de plannen van de ontmanteling. Het parlement zal uitzoeken of de ontmanteling van de raffinaderij in overeenstemming met de regering wordt gedaan.

'Als de DNA-voorzitster zegt dat ze niets weet, dan wordt het parlement buitenspel gezet of gedesavoueerd door de regering. Ik denk dat dit een klap is voor DNA', zegt Xaviera Jessurun, lid van het Actiecomité Alcoa.

Nu Alcoa zwart op wit heeft aangetoond, dat die heeft gehandeld in overeenstemming met de regering, ziet Jessurun graag dat het parlement de regering ter verantwoording roept. Het actiecomité wil dat DNA hierover binnen twee weken de confrontatie hierover aangaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten