zaterdag 21 juli 2018

Oud-minister Financiën Jamaloodin heeft Officier van Justitie Rip en Land Curaçao officieel aangeklaagd

Jamaloodin klaagt Rip aan voor het schenden van zijn ‘eer en goede naam’


Voormalig minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) heeft Officier van Justitie Gert Rip en het Land Curaçao officieel aangeklaagd. Advocaat Sheldry Osepa heeft gisteren een verzoekschrift bodemprocedure ingediend bij het Gerecht in eerste aanleg, aldus vandaag, zaterdag 21 juli 2018, het Antilliaans Dagblad.

Jamaloodin klaagt Rip aan voor het schenden van zijn ‘eer en goede naam’ en stelt hem daar niet alleen persoonlijk voor aansprakelijk, maar ook de staat, omdat Rip zijn taak uitvoert voor een overheidsorgaan, het Openbaar Ministerie (OM).

De rechter wordt in het verzoekschrift gevraagd te verklaren, dat Rip en het Land gezamenlijk en afzonderlijk onrechtmatig tegen Jamaloodin hebben gehandeld en aan hen op te leggen deze onrechtmatige behandeling te staken. De aanklacht heeft betrekking op het requisitoir van het OM in de zaak tegen Burney ‘Nini’ Fonseca - de moordmakelaar in de moord op Helmin Wiels die vorige week in hoger beroep werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 jaar. Die uitspraak berust voor een groot deel op een verklaring van het voormalige hoofd van de Veiligheidsdienst, E.A. Gumbs, waarin Jamaloodin wordt genoemd als opdrachtgever van de moord.

De strafzaak tegen Jamaloodin loopt echter nog en de beschuldigingen aan zijn adres zijn nog niet bewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten