zaterdag 7 juli 2018

President Bouterse: 'De EU heeft veel meer bereikt dan Caricom'

'Suriname heeft al goede stappen gezet binnen de Caricom'

(Bron foto: Twitter/Caricom)

 President Desi Bouterse stelt dat Caricom minimaal tien jaar langer bestaat dan de Europese Unie (EU). Een vergelijking tussen de twee organisaties brengt hem tot de conclusie, dat de EU veel meer bereikt heeft dan Caricom. Het staatshoofd vindt dat de Caribische regionale organisatie goed op weg is, maar dat ze in de komende vijf jaar hard zal moeten werken aan concrete acties. 

Bouterse woont op Jamaica de Caricom-vergadering van staatshoofden bij. Hij onderschrijft het belang van deze vergadering en de bijdrage van Suriname. Hij merkt op, aldus het Nationaal Informatie Instituut, dat door het gewicht van deze vergadering hij zelfs de verjaardag van de NDP, waar hij leiding aan geeft, heeft moeten missen.

De president weet dat Suriname reeds goede stappen heeft gezet binnen de Caricom. 'Wij hebben bijvoorbeeld concrete stappen gezet in het kader van het maximaliseren van de participatie van jongeren.' Hij moedigt jongeren aan om de ontwikkelingen binnen de Caricom bij te houden ondanks de traagheid waarmee sommige processen op gang komen.

De president is portefeuillehouder van onder andere jeugd en sport binnen de Caricom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten