zaterdag 7 juli 2018

Gevonden: Vermiste Spaanse tiener vastgehouden door een satanische sekte in het Amazone-regenwoud

Peruaanse politie arresteert hoofd van een sekte, beschuldigd van gijzelen van drie vrouwen

(Bron foto: Gemeente San Martin de Pangoa/AFP)

De Peruaanse politie heeft de 19-jarige Spaanse Patricia Aguilar, die meer dan anderhalf jaar werd vermist, gered uit de handen van een satanische sekte in een afgelegen oerwoudgebied. Patricia Aguilar, twee andere vrouwen en vijf kinderen, werden ontdekt in een hut in San Martín de Pangoa in het midden van het land, kondigde de Peruaanse politie donderdag 5 juli 2018 aan.


(Bron foto: Policia Nacional Peru)
Volgens José Antonio Capa, hoofd van de anti-mensenhandel politie-eenheid, beschouwt sectieleider Félix Steven Manrique zichzelf als een gezant van God en noemt zichzelf 'Prins van Gurdjeff'. Hij slaagde erin Aguilar en andere vrouwen aan te trekken via een door hem opgerichte Facebookgroep, waarbij hij zichzelf afschilderde als een messias op een missie om de wereld opnieuw te bevolken en iemand die zijn volgelingen zou redden van de Apocalyps.
  
Manrique had zelfs een harem van vrouwen die zich aan hem hadden onderworpen. Hij dwong ze om seks te hebben en Ayahuasca te consumeren, een beruchte inheemse drank die hallucinaties en angstaanvallen veroorzaakt.


Aguilar werd gevonden in een uitgemergelde en onhygiënische toestand, met een baby van een maand oud in haar armen. Eerste onderzoek toont aan, dat de baby van haar en Manrique is.

Aguilar verdween van huis in de Valenciaanse stad Elche op 7 januari 2017, kort nadat ze 18 was geworden. Ze zou haar familie hebben verteld, dat ze naar het huis van een vriend zou gaan, in plaats daarvan stal ze € 6.000 van haar vaders bedrijf en een paar dagen later vloog ze naar Peru.


Enkele maanden nadat ze was verdwenen, vertelde de jonge vrouw aan een Peruaans televisiestation dat ze vrijwilligerswerk deed in Peru. Maar, haar vader Alberto Aguilar vertelde de Spaanse pers dat zijn dochter was gehersenspoeld door een bizarre satanische sekte en presenteerde bewijs dat de non-gouvernementele organisatie waarvoor Patricia naar verluidt zou werken nep is.


Aguilar senior was in staat geld in te zamelen om naar Lima te vliegen en naar zijn dochter te zoeken, een Facebook-pagina voor vermisten op te zetten om het bewustzijn van de verdwijning in zowel Spanje als Peru te vergroten. 'We realiseerden ons dat weinig informatie Peru bereikte, ze wisten zelfs niet van Patricia's zaak vanwege de ontvoering van een ander meisje uit Bilbao', vertelde Noelia Bru, neef van de moeder van Patricia, aan El Mundo.

Patricia's vader was in staat om meerdere keren op de Peruaanse televisie te verschijnen, en legde uit hoe hij de stappen van zijn dochter volgde en het grote publiek om hulp vroeg. Het werk van Patricia's familie bleek een hulpmiddel bij het helpen van de politie om haar afgelegen locatie te lokaliseren.


Bij de arrestatie werd sectieleider Félix Steven Manrique mediterend gevonden, terwijl twee vrouwen 'met duidelijke tekenen van geweld en vermagering' aan zijn zijde werkten. Het gezin van Patricia is naar verluidt buitengewoon opgelucht haar te hebben gevonden, zelfs als ze 'geen relatie met ons wil hebben'. 'De status van mijn dochter in Peru is illegaal, dus we hopen dat ze haar uitleveren aan Spanje', vertelde Alberto Aguilar aan El Mundo. 'Hoewel we niet weten wat er met de baby gaat gebeuren, is ons idee dat het met Patricia terug naar Spanje kan komen.'



(Suriname Mirrror/The Local/YouTube/El Pais/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten