zaterdag 7 juli 2018

Minstens 24 mensen gedood bij weer explosie in vuurwerkfabriekje in Tultepec, Mexico

(Bron foto: Twitter)
Zeker 49 mensen gewond geraakt

- Onder de doden bevinden zich vier brandweerlieden en vijf politieagenten
- Vorige maand kwamen zeven mensen om bij een ontploffing in een vuurwerkatelier in dezelfde stad 


Bij een explosie in een atelier waar vuurwerk wordt vervaardigd in de Mexicaanse gemeente Tultepec, in de deelstaat Mexico, zijn donderdag 5 juli 2018 minstens 24 mensen om het leven gekomen, onder wie manschappen van de brandweer en de politie. 

Bovendien zouden zeker 49 mensen gewond geraakt zijn. 'We tellen 24 doden: 17 ter plaatse en 7 in de ziekenhuizen', aldus het lokale parket.



De 49 gewonden werden naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. Onder de doden bevinden zich vier brandweerlieden en vijf politieagenten. Ook kwam één minderjarige om het leven.


In de vuurwerkfabriek in Tultepec vonden meerdere ontploffingen plaats. Toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen, sloeg het vuur over op andere plaatsen, wat nog meer ontploffingen veroorzaakte.


Door de explosies raakten ook naburige gebouwen beschadigd.

Tultepec staat bekend om zijn vuurwerkindustrie. Het vuurwerk wordt vervaardigd in geïmproviseerde werkplaatsen waar regelmatig explosies plaatsvinden. Eind 2016 vielen in Tultepec meer dan veertig doden bij een explosie op een vuurwerkmarkt. Vorige maand kwamen zeven mensen om bij een ontploffing in een vuurwerkatelier in dezelfde stad.



(Suriname Mirror/Excelsior/Belga/Huffington Post/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten