zaterdag 7 juli 2018

Aangehouden student bekent dat hij zich heeft voorgedaan als terrorist

Student zocht aandacht vanwege problemen in huiselijke sfeer


De aangehouden universiteitsstudent heeft bekend dat hij zich heeft voorgedaan als terrorist. Dit meldt politiecommissaris Guno Roosenhoff. De student zegt, dat hij inderdaad gedreigd heeft burgers te zullen doden als twee terreurverdachten niet zouden worden vrijgelaten. Er zouden vijftig mensen worden gedood op drie locaties, de Anton de Kom Universiteit van Suriname, het J.C. de Miranda Lyceum en de strafinrichting te Santo Boma. 

De student ontkent recent weer te hebben gedreigd. Onlangs werd weer gedreigd met het doden van burgers als de broers Raoul A. en Nasser I. niet vrijgelaten zouden worden. De twee worden verdacht van banden te hebben met IS (Islamitische Staat).

Roosenhof zegt in de Times of Suriname, aldus Waterkant.net vandaag, zaterdag 7 juli 2018, dat de student alleen de eerste bedreiging op Facebook heeft bekend. Van de recente bedreiging beweert hij niets te weten.

De student deed zich voor als ene Mohammed Ahmed Al-Mehdi. Die deed zijn bedreiging namens terreurorganisatie IS. Volgens de student ging hij tot zijn handelingen over vanwege problemen in huiselijke sfeer en zocht daarom aandacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten