zaterdag 7 juli 2018

ConocoPhillips stort zich nu op Citgo Petroleum - Curaçao

Vermoed wordt dat PdVSA heimelijk assets (olie) op naam van Citgo heeft gezet


ConocoPhillips kan zich in haar jacht op verzilvering van de miljardenclaim op PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) nu ook richten op Citgo Petroleum, een volle dochtermaatschappij van het Venezolaanse PdVSA. Dat bericht persbureau Reuters, verwijzend naar een vonnis donderdag van een Amerikaanse rechter in Houston, aldus vandaag, zaterdag 7 juli 2018, het Antilliaans Dagblad.

Conoco, dat begin mei beslagleggingen toegewezen kreeg op PdVSA-bezittingen op de ABC-eilanden en Sint Eustatius, stelt dat PdVSA activa wegsluist naar Citgo. Het vermoeden bestaat dat PdVSA heimelijk assets (olie) op naam van Citgo heeft gezet om te voorkomen dat daarop door ConocoPhillips beslag wordt gelegd, zo verneemt het Antilliaans Dagblad.

Onderzocht gaat worden of er inderdaad sprake is van het verstoppen van vermogensbestanddelen. Volgens Reuters gaat het concreet om olievoorraden bij de Isla-raffinaderij in het Schottegat en bij de oilterminal te Bullenbaai op Curaçao die aan Citgo overgedragen worden, om daarmee de beslagen en de executie ervan te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten