zaterdag 7 juli 2018

Beryl, de eerste orkaan van het seizoen, stevent af op Caribisch gebied

Tropische storm categorie 1 koerst met windsnelheden van 130 kilometer per uur af op de Kleine Antillen



Op de Atlantische Oceaan ontwikkelt zich Beryl, de eerste orkaan van het seizoen. De tropische storm van categorie 1 koerst met windsnelheden van 130 kilometer per uur af op de Kleine Antillen, waartoe ook Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten behoren.

Volgens Weerplaza en CNN gaat het om een kleine compacte orkaan die westwaarts trekt richting het Caribisch gebied. Het weerinstituut verwacht niet dat deze voor grote problemen zal zorgen. De storm zal waarschijnlijk komende maandag de eilanden bereiken.


Op dit moment bevindt de depressie zich nog ongeveer 1.600 kilometer ten zuidoosten van de benedenwindse (kleine) Antillen. Verwacht wordt dat de storm in kracht afneemt naarmate deze de eilanden nadert. Doordat de storm zo klein in omvang is, heeft het Amerikaanse Hurricane Center aangegeven, dat de verwachtingen de komende dagen erg onzeker zijn. Kleine compacte stormen kunnen in korte tijd actiever worden of juist helemaal instorten.


Sint Maarten werd vorig jaar september zwaar getroffen door de orkaan Irma.

Op Puerto Rico, dat vorig jaar eveneens zwaar werd getroffen door orkaan Maria, zijn 400 schuilplaatsen ingericht voor de bewoners.

Het orkaanseizoen loopt van juni tot november. Beryl is officieel de eerste orkaan van het seizoen. De eerste storm die een naam kreeg was Alberto, maar die bereikte nooit het stadium van orkaan.


(Suriname Mirror/Weerplaza/AD/YouTube/CNN/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten