zaterdag 7 juli 2018

Ecuador telt dit jaar tot nu toe 51 femicides

'Er zijn 184 dagen waarin elke 86 uur een vrouw wordt gedood door seksistisch geweld'


Ecuador heeft dit jaar tot nu toe 51 femicides (moorden op vrouwen) geregistreerd, aldus donderdag 5 juli 2018 de non-gouvernementele organisaties Comisión Ecuménica de Derechos Humanos (Cedhu) en Taller de Comunicación Mujer (TCM) 

Een onderzoek door deze non-gouvernementele organisaties over de periode van 1 januari tot 3 juli  geeft ook aan dat 62 kinderen en adolescenten zijn gedood. 'Er zijn 184 dagen waarin elke 86 uur een vrouw wordt gedood door seksistisch geweld', zegt een verklaring van het project 'Meer informatie minder geweld , uitgevoerd door beide organisaties en gefinancierd door de Europese Unie.

De gevallen van gewelddadige dood van vrouwen, vanwege slechts het feit dat ze vrouw waren, werden geregistreerd in 16 provincies in de kustgebieden, de Andes en de Amazone, aldus het rapport.

Van de 51 gevallen van vrouwenmoord zijn er 22 in de gerechtelijke fase van het vooronderzoek, 20 in behandeling bij rechtbanken, 2 zaken hebben een veroordeling en in 7 hebben de daders zelfmoord gepleegdn, staat in het rapport.

(Suriname Mirror/El Telegrafo/Extra)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten