woensdag 4 juli 2018

Samenwerking Curaçao en Sint Maarten om werklozen op beide eilanden aan baan te helpen

Op Sint Maarten zijn grote bouwprojecten -  Personeel uit de bouwsector op Curaçao zit thuis

 Sint Maarten zou mensen naar Curaçao kunnen sturen, nu een groot aantal horecamedewerkers zonder werk zit


Curaçao en Sint Maarten gaan samenwerken om werklozen in de bouw- en horecasector op beide eilanden aan een baan te helpen. Dat is de uitkomst van de ontmoeting tussen de ministers van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman en Emil Lee eind vorige maand, zo bericht vandaag, woensdag 4 juli 2018, het Antilliaans Dagblad

Lee gaf tijdens het werkbezoek aan, dat er op Sint Maarten grote bouwprojecten op touw worden gezet in het kader van de wederopbouw en dat er daardoor een enorme behoefte is ontstaan aan bouwvakkers.

Ondertussen zit gekwalificeerd personeel uit de bouwsector op Curaçao thuis, omdat het lang duurt voor grote projecten van start gaan, aldus Koeiman. Daarom willen de ministers van beide eilanden elkaar tegemoetkomen, door samen bouwvakkers met de Nederlandse nationaliteit op Curaçao te werven die voor een periode van maximaal drie jaar op Sint Maarten willen werken.

Andersom zou Sint Maarten juist mensen naar Curaçao kunnen sturen, nu een groot aantal horecamedewerkers zonder werk zit, doordat nog lang niet alle hotels op het Bovenwindse Eiland operationeel zijn. Een oplossing zou kunnen zijn dat, bijvoorbeeld in het hoogseizoen, Curaçao een beroep doet op de horecamedewerkers – met een Nederlandse nationaliteit – uit Sint Maarten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten