woensdag 4 juli 2018

BOG krijgt binnenkort een interim-manager

BOG heeft sinds vertrek op 1 september van directeur Lesley Resida geen leiding


Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) krijgt over twee tot drie weken een interim-manager. Dit zegt de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, vandaag, woensdag 4 juli 2018, in de Ware Tijd.

De installatie was gisteren gepland, maar werd op het laatste moment afgelast. Volgens Elias is de aanstelling vertraagd door administratieve zaken, maar volgens de Ware Tijd heeft de persoon die getipt was, de functie niet aanvaard.

Elias stelt, dat de persoon die als interim-manager van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moet worden benoemd, zal worden overgeplaatst naar Volksgezondheid. De Raad van Ministers moet dit goedkeuren, alvorens betrokkene kan worden beëdigd.

Elias verzekert dat het BOG een stuurman krijgt. Op 1 september ging directeur Lesley Resida met pensioen. Sindsdien zit de organisatie zonder directeur. Primnath Ritoe heeft korte tijd waargenomen, maar trad terug om de onwerkbare situatie.

Eerder dit jaar zei Astracia Warner, één van de onderdirecteuren, dat zij samen met een collega als 'team' waarneemt. Dit team kan echter niet veel doen, wegens de beperkte bevoegdheid. De bondsvoorzitter van de milieu-inspecteurs, David Bakker, spreekt van een ongezonde situatie. Hij noemt het noodzakelijk, dat het BOG een directeur krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten