woensdag 4 juli 2018

Tegen de zin van bondsvoorzitter blijven leden bond bij St. Vincentius toch in staking...

(Bron screenshot: YouTube)
Minister Elias zegt stakend personeel St. Vincentius Ziekenhuis betaling toe

'Hoelang ga je staken, hoelang ga je wachten voordat alles is opgelost?'


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid belooft de stakende bond bij St. Vincentius Ziekenhuis dat morgen een bedrag overgemaakt zal worden naar het ziekenhuis. Hij heeft vanmorgen, woensdag 4 juli 2018, bij de aanbieden van een petitie door de bond, het personeel gevraagd het werk te hervatten, zo meldt Starnieuws.

De bond is in actie, omdat verschillende toelagen niet zijn uitbetaald. Ondanks de toezegging van de minister wil het personeel het werk niet hervatten en blijft in staking. Bondsvoorzitter Roy Haverkamp kan zich niet vinden in de houding van zijn leden.

De minister heeft de personeelsleden van het ziekenhuis uitgelegd, dat De Nationale Assemblee op de begroting extra middelen heeft vrijgemaakt voor de ziekenhuizen. Dit geld moet worden vrijgemaakt door Financiën. Elias gaf aan, dat de regering het probleem bij de ziekenhuizen onderkent. Er wordt naar oplossingen gezocht in samenspraak met de ziekenhuisdirecteuren en andere betrokkenen. Om de acute situatie op te heffen, wordt alvast geld overgemaakt naar St. Vincentius Ziekenhuis.

Haverkamp zegt, dat een doel gesteld was om de aandacht van de minister te vragen voor de situatie. De petitie is aangeboden en de bewindsman heeft het personeel toegesproken. Hij is het niet eens, dat de leden door willen staken. 'Hoelang ga je staken, hoelang ga je wachten voordat alles is opgelost?' 

Hij heeft het personeel niet kunnen overtuigen om na de toezeggingen het werk op te pakken. Haverkamp stelt, dat hij niet in de rivier gaat springen, omdat de leden dat vinden. Het bestuur is nu in gesprek met de directie van het ziekenhuis om het standpunt van de leden door te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten