donderdag 12 juli 2018

Actie 'korting op boete' OM Curaçao zeer geslaagd

Tussen 15 juni en 11 juli heeft OM 33.231 gulden aan openstaande boetes geïnd


Opkomst heel goed, actie nog tot 31 juli 

 
In totaal hebben tot nu toe 125 personen gebruik gemaakt van de 'kortingsactie' bij het kantoor van Paga Bo But. Tussen 15 juni en 11 juli heeft het Openbaar Ministerie (OM) 33.231 gulden aan openstaande boetes geïnd. De 125 personen hebben een substantiële korting ontvangen. De actie duurt nog tot 31 juli 2018, aldus het OM donderdag 12 juli 2018.

Heiko de Jong, Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie, zegt zeer tevreden te zijn met de opkomst. 'Het is een eenmalige en unieke kans om de boete af te doen met een korting. Komt u voor 31 juli langs om uw openstaande boetes te betalen, dan geven wij u korting op de aanmaningskosten. Maak er gebruik van zou ik zeggen.'

Het afgelopen jaar heeft het OM veelvuldig gewezen op het belang om opgelegde boetes op tijd te betalen. De boete-inning is afgelopen jaar verdubbeld, maar er staat nog steeds een groot bedrag aan boetes uit. Sommige met hoge aanmaningskosten.

'Het OM wil voorkomen dat mensen in de vakantieperiode niet naar het buitenland zouden kunnen vertrekken, omdat ze op de luchthaven Hato boetes moeten betalen. Daarom biedt het OM een eenmalige kans aan diegenen die nog een boete open hebben staan om deze te betalen zonder aanmaningskosten. Betaalt U de openstaande boete voor 31 juli 2018 in een keer dan laat het OM de aanmaningskosten vervallen. Betaalt U na die datum, dan blijven uiteraard ook de aanmaningskosten staan. Heeft u een betalingsregeling en wilt u goedkoper van de openstaande termijnen af? Ook dan kunt u gebruik maken van de eenmalige korting.'

De korting is alleen voor diegenen die hun saldo in een keer aflossen en behelsd dat de aanmaningskosten niet in rekening zullen worden gebracht. Dit kan oplopen tot 20 % van de openstaande initiële boete. Een voorbeeld; iemand heeft een openstaande boete van 100 gulden. Na de eerste aanmaning wordt dit met 25 gulden verhoogd. Na de tweede aanmaning wordt het openstaande boete bedrag nog een met 20 % verhoogd. Een substantiële korting dus.

De actie duurt nog tot en met 31 juli en alleen geldig bij de betaling van de boete bij de betalingskantoor van “Paga Bo but” aan het Waaigat (ten oosten van Curoil).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten