donderdag 12 juli 2018

Zo'n 4.000 troepen patrouilleren door favela's in zuiden Rio de Janeiro, Brazilië

(Bron foto: Twitter)
Aantal bloedbaden in Rio de Janeiro is verdubbeld sinds militaire interventie is gestart


Ongeveer 4.000 troepen patrouilleerden woensdagochtend 11 juli 2018 door de Pavao-Pavaozinho, Cantagalo, Babilonia en Chapeu Mangueira favela's in het zuidelijke gedeelte van Rio de Janeiro. Volgens lokale media vlogen helikopters over het gebied en werden schoten afgevuurd in de Pavao-Pavaozinho-favela in de wijk Copacabana door vermeende gewapende handelaars. 


Troepen hebben de instructie gekregen om geen favela's te betreden, maar de exteriors nauwlettend in de gaten te houden, waar 70.000 mensen in kleine huizen wonen, op een steile helling die uitkijkt over een welvarend deel van de stad.


Op 16 februari stuurde de federale regering het leger om de volledige controle over de politiediensten in de staat Rio de Janeiro op zich te nemen. Die actie was een reactie op toegenomen geweld, dat 'virtueel overnam', volgens president Michel Temer.


Voormalig presidente Dilma Rousseff kenschetste de interventie als een middel om een ​​vijand te creëren, wat 'in het geval van Brazilië, arme zwarte mensen zijn die in perifere buurten wonen ... Het zijn geen blanke mensen die in Ipanema of in Leblon wonen'.

Het aantal bloedbaden in Rio de Janeiro is verdubbeld sinds de militaire interventie is gestart, volgens een rapport dat vorige maand werd gepubliceerd door het Intervention Observatory van Universidade Candido Mendes.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten