donderdag 12 juli 2018

Ruim 16.000 Venezolanen vragen in eerste helft 2018 in Brazilië vluchtelingenstatus aan

(Bron foto: Carta Capital)
Deelstaat Roraima gebukt onder toestroom van Venezolanen


Meer dan 16.000 Venezolaanse burgers zijn in de eerste helft van 2018 de grens met Brazilië overgestoken en hebben zich kandidaat gesteld voor de vluchtelingenstatus, zei de Braziliaanse federale politie woensdag 11 juli 2018.

De cijfers zijn al hoger dan het totale aantal verzoeken om opvang in het hele jaar 2017, aldus de federale politie, eraan toevoegend dat er vorig jaar 3.500 verzoeken waren. Het grootste aantal verzoeken om opvang werd gedaan in mei, toen Nicolas Maduro werd herkozen als president van Venezuela.


Volgens de politie werden 1.953 aanvragen voor een vluchtelingenstatus ingediend van januari tot juni 22 in de Braziliaanse deelstaat Roraima, dat grenst aan Venezuela. Roraima heeft de meerderheid van de immigranten. Volgens de autoriteiten waren er zo'n 25.000 Venezolaanse inwoners in de hoofdstad Boa Vista, die samen 7,5 procent uitmaken van de totale bevolking van de stad.

Roraima heeft opgeroepen tot federale hulp voor de staat, die de laatste tijd met verschillende problemen wordt geconfronteerd, zoals een stijgende vraag naar openbare gezondheidszorg en schooldiensten en huisvesting. De staat heeft zelfs een uitbraak van mazelen geregistreerd.

Het aantal gevallen van mazelen in de staat steeg van 8 naar 200, waardoor hoofdstad Boa Vista gedwongen werd de noodtoestand in maart te verklaren. De staat heeft sindsdien een uitgebreide vaccinatiecampagne uitgevoerd.

(Suriname Mirrror/Xinhua/YouTube/Globo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten