donderdag 12 juli 2018

Loonsverhoging van 15% voor personeel moet eind augustus worden uitbetaald

'Verhoging moet met terugwerkende kracht uitbetaald worden, vanaf 1 januari 2018'


Het personeel van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) wil dat de loonsverhoging eind augustus wordt uitbetaald. De bond bij het ABS is onlangs akkoord gegaan met een salarisverhoging van 15 procent. 'We krijgen eind juli vakantiegeld en als we die verhoging daarbij opgeteld krijgen, gaat er veel belasting afgetrokken worden', zegt bondsbestuurslid Monique Elburg donderdag 12 juli 2018 in de Ware Tijd. De verhoging moet volgens haar met terugwerkende kracht uitbetaald worden, vanaf 1 januari 2018. 

Het personeel wilde graag een verhoging van 25 procent en heeft eerder een bod van 4 procent afgewezen. Uiteindelijk is akkoord gegaan met 15 procent loonsverhoging. 'Liever iets dan niets. We hebben lang gestreden voor een beter bod', zegt Elburg.

De medewerk(st)ers hebben dinsdag het werk hervat, nadat ze meer dan twee maanden hadden gestaakt. Het gros van het personeel werkte vrijwel niet, aangezien het van zeven tot tien uur 's morgens in sitdown-actie was en daarna naar huis ging.

Door de staking, die op 20 april begon, komt de productie van het jaarlijkse prijsindexcijfer in gevaar, zei ABS-directeur Iwan Sno eerder. 'Het gevolg is dat we een jaarlijks prijsindexcijfer kunnen krijgen van tien maanden.' Het prijsindexcijfer is belangrijk om beleid te maken. De vakbond heeft eerder geweigerd dispensatie te geven om de maandelijkse prijsindex te kunnen produceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten