donderdag 12 juli 2018

Cashflow van de overheid Curaçao is afgenomen

Saldo bedraagt per eind april 185 miljoen gulden (247.9 miljoen in 2017)


De cashflow van de overheid is afgenomen. Het saldo van de feitelijk beschikbare liquide middelen (‘netto’) bedraagt per eind april 185 miljoen gulden. Dat is aanzienlijk minder dan in 2017 (247.9 miljoen) en in 2016 (262.7 miljoen). Zo blijkt uit de jongste Financiële Management Rapportage (FMR), die onlangs door de minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha (MAN), is aangeboden aan de Staten van Curaçao, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 12 juli 2018. 
 
Deze FMR geeft een nauwkeurig beeld van ’s lands financiën. In de voorbij periode is de liquiditeitspositie van Curaçao verminderd. Het kasstroomoverzicht maakt de financiële analyse compleet met informatie over de liquiditeit van Curaçao.

De mutaties op de gewone dienst, de kapitaaldienst (investeringen en vaste financiering), en de vlottende financiering (mutaties van de debiteuren, crediteuren en overige vlottende activa en passiva) hebben tot en met april dit jaar samen geleid tot een afname van de liquide middelen (‘cashflow’) met - 62.9 miljoen in 2018 en - 14.8 miljoen in het jaar 2017.

De liquiditeitspositie kan volgens de FMR als volgt inzichtelijk worden gemaakt: van het beschikbare saldo is vervolgens nog 41.4 miljoen afkomstig van reeds opgenomen externe financiering, welke liquiditeiten volledig zijn geoormerkt voor het doen van de (voorgenomen) investeringen in de bouw van het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (HNO).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten