donderdag 12 juli 2018

Minister van Buitenlandse Zaken van Colombia Holguín presenteert nieuw Colombiaans paspoort

'Het paspoort presenteert een positief gezicht van Colombia in de wereld'


De minister van Buitenlandse Zaken van Colombia, Maria Angela Holguín, heeft dinsdag 10 juli 2018 in het San Carlos Paleis in Bogotá het nieuwe Colombiaanse paspoort gepresenteerd dat voldoet aan de specificaties van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO, International Civil Aviation Organization), en is uitgerust met een hard plastic Biodata-pagina en -chip. 

Het nieuwe paspoort begint te circuleren op 15 juli. Colombianen die de afgelopen jaren hun biometrische paspoort hebben verkregen, hoeven niet te verlengen, maar pas als het verloopt.


Het nieuwe paspoort wordt geleverd met extra beveiligingsinformatie op elke pagina, evenals afbeeldingen van het landschap van het land, waaronder de Stille Oceaan, het Caribisch gebied, de Andes, Orinoquia en het Amazonegebied.

'Het paspoort presenteert een positief gezicht van Colombia in de wereld', stelt het ministerie en 'inspanningen om onze natuurlijke rijkdom en cultureel erfgoed te behouden'.

Op de binnenpagina's zijn illustraties te zien van enkele van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het land, waaronder Caño Cristales, Tatacoa-woestijn, heiligdom van Las Lajas, Malpelo-eiland, Johnny Cay en Tayrona.

(Suriname Mirror/The City Paper Bogota/El Heraldo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten