donderdag 12 juli 2018

Breeveld (DOE): 'Regering moet reageren op petities en vragen vanuit de gemeenschap'

'We moeten er extra aandacht voor hebben want ze zijn niet voor soso of voor prodo’


'Wij zijn het huis van het volk en wij zien graag dat er reactie komt vanuit de regering op petities en vragen vanuit de gemeenschap die bij ons worden aangeboden. We moeten er extra aandacht voor hebben want ze zijn niet voor soso of voor prodo’, zei DOE-parlementariër Carl Breeveld donderdag 12 juli 2018 tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee, aldus de Ware Tijd.

De politicus wees er op, dat participatie vanuit de gemeenschap gewenst is en wanneer dat ook gebeurt dat niet links moet worden gelaten, maar dat de regering duidelijk en concreet daarop ingaat.

Behalve de vele vragen vanuit de gemeenschap blijkt ook, dat de regering nog tal van vragen heeft te beantwoorden die door het parlement zijn gesteld. MahinderJogi (VHP) stelde, dat de parlementariërs altijd in staat moeten blijven hun werk te kunnen doen. 'Wanneer zij namens het volk vragen stellen wordt van de regering verwacht dat die daarop ook antwoorden geeft.'

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons deelt de bezorgdheid van haar leden. Zij zei dat inderdaad ingespeeld moet worden op de vragen vanuit de gemeenschap. Petities zijn niet fu soso. Die worden meteen doorgestuurd naar de ter zake doende commissie in het parlement.

Nadat donderdag weer vragen waren, gesteld stelde Geerlings-Simons voor om volgende week dinsdag een speciale vergadering uit te schrijven waarin de regering op vragen kan ingaan.

Breeveld en de Assembleevoorzitster vroegen onder andere de aandacht van de regering voor een petitie van studenten die zelfs met een oplossingsmodel zijn gekomen voor een avondstudie op de universiteit. 'Dat is coöperatief denken. Het valt te waarderen en dan moet je daarop wel reageren.' Ook vroegen zij dringend aandacht voor een petitie van de Ingrid Crèche, die wordt bedreigd met sluiting. 'We hebben al zo weinig kinderopvang en vraag extra aandacht voor deze kwestie', zei Geerlings-Simons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten