donderdag 12 juli 2018

Regering en VWPU nog niet nader tot elkaar

Ook vicepresident Adhin aanwezig bij overleg met
Verenging van Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit



De regering en de Verenging van Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU) hebben nog geen overeenstemming bereikt. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid, regeringscoördinator in De Nationale Assemblee, DNA, heeft donderdagmiddag 12 juli 2018 medegedeeld, dat bij het gesprek met de VWPU behalve zijn collega Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ook vicepresident Ashwin Adhin aanwezig was. 

Het lag in de bedoeling dat Ferrier De Nationale Assemblee zou meedelen wat het resultaat is van het onderhoud. Diverse Assembleeleden hadden informatie gevraagd hierover, aldus Starnieuws.

De minister en de VWPU hadden dinsdag ook al met elkaar gesproken en dat werd vandaag voortgezet. De VWPU eist een salarisverhoging van honderd procent. Dit in navolging van de verhoging die vorig jaar is gegeven aan het onderwijsveld. Met het universiteitsbestuur is hierover geen overeenstemming bereikt.

Het bestuur van de VWPU, onder leiding van Dennis Wip, onderhandelt nu rechtstreeks met de regering. De docenten zijn reeds drie weken in actie. De inzet is om maandag het werk te hervatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten