dinsdag 19 juni 2018

Jogi (VHP): 'Heel veel lucht gepompt in Srd 7 miljoen uitgaven bezoek Indiase president”

'Dit bezoek moet niet meer dan Srd 750.000 kosten'


VHP-Assembleelid Mahinder Jogi vindt dat de samenleving recht heeft te weten waaraan de SrdRD 7 miljoen, die de regering beschikbaar heeft gesteld voor het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind, is besteed, zoals eerder al gememoreerd door Suriname Mirror columnist Den Blauwvinger.

'Wij weten dat deze regering een slecht imago heeft wat betreft het uitgeven van geld. Kijk maar naar de viering van Carifesta waar de initiële begroting van Srd 17 miljoen uiteindelijk uitliep naar bijna Srd 40 miljoen. Naschoolse opvang, honderden miljoenen uitgegeven zonder rendement. Dat betekent dat er heel veel haaien en haviken in de omgeving van de president zijn. Ik denk daarom niet dat die hele Srd 7 miljoen inderdaad nodig is om het bezoek van de president van India voor te bereiden. Misschien hebben de mensen op het Kabinet van de President heel veel lucht erin gepompt, omdat zij een gelegenheid zien om zich te verder te verrijken', zegt de VHP’er vandaag, dinsdag 19 juni 2018, in het Dagblad Suriname.

De parlementariër, die ook vindt dat dit bezoek niet meer dan Srd 750.000 moet kosten, benadrukt dat niemand tegen het bezoek van Kovind is en nog minder tegen eventuele kosten die gemaakt moeten worden om hem en zijn delegatie een comfortabel gevoel te geven. Het gaat bij hem eromm dat in deze precaire periode elke dubbeltje drie keer moet worden omgedraaid alvorens die wordt uitgegeven.

'De man komt hier niet op een snoepreis, maar er wordt een overeenkomst getekend voor een creditline van 80 miljoen Amerikaanse dollars. Wij hebben dit geld nodig om uit de crisissituatie te klauteren. Daarnaast is het Suriname die de Indiase president heeft uitgenodigd. Wanneer wij een gast uitnodigen, dan moet je deze gast de beste behandeling geven.'

Jogi zegt ook, dat het hem is opgevallen dat wederom onnodig werken aan derden worden gegund om extra geld te kunnen maken. De politicus neemt het district Para als voorbeeld, dat extra schoon is gemaakt en mooi is versierd om een goede indruk te maken op de presidentiële delegatie uit India. 'Terwijl wij duizenden arbeiders hebben bij Milieubeheer, worden aannemers van buiten aangetrokken om het district op te knappen. Waarom doe je dat? Aan welke aannemers zijn de werken gegund en voor welke bedragen? Daar is waar die fufuru plaatsvindt. Daarom is het bedrag ineens opgeblazen naar Srd 7 miljoen.'

Tot afgelopen weekend was er vanuit het gereserveerde bedrag ongeveer drie miljoen Surinaamse dollars besteed aan het bezoek. Volgens de politicus zou de regering daarom goed eraan doen om een compleet overzicht te presenteren, zodat ook voor de samenleving het verifieerbaar en controleerbaar is waar deze middelen naar toe gaan.

Culturele groepen uit Para zijn bij deze speciale gelegenheid gecontracteerd voor optredens. Jogi wil weten wie deze groepen zal betalen. 'Is het echt nodig dat al deze groepen in Para optreden, want er zijn al soortgelijke activiteiten in Paramaribo. Kan je niet daarin gaan bezuinigen? Waarom kan Kovind niet op de grens tussen Para en Wanica worden ontvangen? Hierdoor kan de ontvangst tegelijk met Wanica worden gedaan. Het zijn deze kleine dingen waar bepaalde figuren grote happen maken', aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten