dinsdag 19 juni 2018

Telecombedrijf UTS verzorgt telecommunicatie voor nieuw ziekenhuis HNO Curaçao

HNO eerste klant met een dataservice van 10 gigbyte bandwijdte


Telecombedrijf UTS verzorgt de telecommunicatie bij het nieuwe ziekenhuis HNO. Het nieuwe ziekenhuis wordt daarmee de eerste klant met een dataservice van 10 gigbyte aan bandwijdte, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 19 juni 2018. 

De overheids-nv heeft de opdracht gekregen bij een openbare aanbesteding waaraan drie bedrijven deelnamen. UTS zal de afdelingen ‘Diagnostiek en analyse’ ondersteunen. Alle informatie zal digitaal in realtime verkrijgbaar zijn. Het ziekenhuis krijgt een zogeheten dubbel systeem. Dat is om te garanderen dat als een verbinding uitvalt, alles toch normaal blijft functioneren. Het hele systeem wordt vanuit het gebouw van HNO en het UTS-gebouw bij Seru Mahuma aangestuurd.

UTS zal het ziekenhuis ook faciliteren met telefoondiensten en de meest moderne IP-systemen, en wifi seamless roaming voor de diagnose en de analyse van medische data.

Op dit moment worden internetverbindingen al aangelegd en ook de verschillende verbindingen die nodig zijn voor de verbinding van dat met hoge snelheid. Ook vinden er trainingen in het ‘House of Change’ van HNO plaats. De komende negen maanden wordt al het voorbereidende werk gedaan en worden ook de nodige test uitgevoerd om te garanderen dat alle telecominstallaties bij de opening van het ziekenhuis optimaal functioneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten