dinsdag 19 juni 2018

Trainer damesvoetbal ontkent voor rechter seksueel misbruik 14-jarige voetbalster

'Kwaadwilligen proberen mijn goede imago te beschadigen'


De trainer van damesvoetbal bij vereniging SRD, R.O., ontkende gisteren voor de rechter een 14-jarige speelster seksueel te hebben misbruikt. Hij wordt echter niet in vrijheid gesteld voordat de rechter vonnis heeft gewezen. Zijn advocaten Dwight Kraag en Harold Belfor hadden een verzoek tot voorlopige invrijheidstelling gedaan. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 19 juni 2018.

Anders dan de advocaten, vindt de behandelend Officier van Justitie de verklaringen van het slachtoffer over seksueel misbruik geloofwaardig.

De coach zou in oktober 2017 en in januari en februari van dit jaar meerdere malen seks hebben gehad met een veertien jarige voetbalster van de club. Hij zou haar hebben gesmeekt hiervan niets te zeggen met de belofte, dat hij haar voor de rest van haar leven zou verzorgen.

De zaak kwam aan het licht, toen chatberichten van de twee met een seks ondertoon werden ontdekt door een neef van het meisje. Ze was met zijn telefoon op Facebook en was vergeten uit te loggen. Hij toonde de berichten aan de moeder van het meisje, die op haar beurt aangifte deed.

O. meldde zich pas drie weken na de aangifte bij de politie nadat politieagenten hem op verschillende adressen waren gaan zoeken. Op de vraag waarom het zolang had geduurd reageerde hij: 'Het is niet waar, dat ik ben gaan schuilen voor de politie. Ik had andere afspraken die ik moest afronden. En ik probeerde ook te bellen om te vragen wanneer ik mij mocht aanmelden.'

De verdachte heeft vanaf zijn arrestatie de beschuldiging ontkend en beweert dat kwaadwilligen zijn goede imago proberen te beschadigen. Om welke reden de jacht op hem is geopend weet hij niet. De coach vermoedt, dat de ouders van het meisje hem willen afpersen, omdat hem kort voor de aangifte telefonisch was gemaand Srd 25 duizend te geven aan een familielid van het meisje.

Volgens de moeder van het slachtoffer zou O. haar hebben benaderd om de zaak in te trekken. Hij zou haar een groot bedrag en goederen, waaronder een bromfiets, hebben beloofd, maar ze sloeg dat af

De verdere behandeling is uitgesteld tot 16 juli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten