dinsdag 19 juni 2018

AZP heeft twee noodpoli’s ingesteld na instorten plafond polikliniek Oogheelkunde

'We mogen God dank zeggen, dat niemand aanwezig was op moment van instorten'


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft twee noodpoli’s ingesteld om personen voor oogheelkundige bezoeken te ontvangen. De polikliniek Oogheelkunde (Suriname Eye Centre) is tijdelijk gesloten nadat het plafond van het gebouw dinsdagochtend 19 juni 2018 om drie uur instortte. Ook de afdeling Dermatologie, die in hetzelfde gebouw is ondergebracht, is tot nader order gesloten. 

'We mogen God dank zeggen, dat er geen cliënten of personeelsleden aanwezig waren op het moment toen het gebeurde', zegt oogarts Jerrel Pawiworedjo in de Ware Tijd.

Het gebouw is al zeker twintig jaar oud en dringend toe aan renovatie. Het noodlot komt in een fase waarin voorbereidingen worden getroffen om het Eye Centre uit te breiden en te vernieuwen naar een modern oogcentrum.

Er wordt met man en macht gewerkt om de ontstane ravage op te ruimen en herstelwerkzaamheden te verrichten.

Zoals het ernaar uitziet, zegt Pawiroredjo, zal de poli Oogheelkunde vanaf zaterdag weer operationeel zijn. 'U moet zich voorstellen, het gaat om honderden personen die de poli dagelijks bezoeken.'

Met personen die voor dinsdag al een afspraak hadden voor een bezoekje zijn nieuwe afspraken gemaakt. Het is niet duidelijk wanneer de afdeling Dermatologie weer operationeel is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten