dinsdag 19 juni 2018

Regering niet geïnteresseerd in al twee maanden durende actie ABS-personeel

Wensen medewerk(st)ers ABS vinden nog geen gehoor bij regering

'Als we geen reactie krijgen, kunnen we tot volgend jaar in actie zijn'


Medewerk(st)ers van het Algemeen Bureau voor Statistiek (ABS), aangesloten bij de daar actieve bond, voeren al zo'n twee maanden actie. Hoewel ze minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en vicepresident Ashwin Adhin hebben aangeschreven, hebben ze nog geen reactie ontvangen. De ABS’ers willen onder meer een loonsverhoging. 

'Als we geen reactie krijgen, kunnen we tot volgend jaar in actie zijn. Zolang we niet wat bereiken, kunnen we de actie niet opheffen', zegt bondsvoorzitter Roy Adama vandaag, dinsdag 19 juni 2018, in de Ware Tijd.

'De bond is niet van plan om de komende dagen tot straatacties over te gaan, aangezien president Ram Nath Kovind van India op bezoek is. Hij komt niet voor de president, maar voor het Surinaams volk. Dus wij gaan ons rustig houden', zegt Adama.

De bond van ABS is aangesloten bij de Vakcentrale C-47, die eerder straatacties heeft gevoerd. De ABS'ers zullen wel de werkplek om tien uur 's morgens blijven verlaten, zoals ze dat al weken doen. Bij het begin van de actie gingen ze om twaalf uur 's morgens naar huis en in een later stadium werd de vertrektijd vervroegd naar elf uur.

De actie blijkt veel impact te hebben op het produceren van prijsindexcijfers. De directie had in mei de bond gevraagd om dispensatie te verlenen aan enquêteurs, in het bijzonder die van de afdeling Consumentenprijsindexcijfers. De medewerk(st)ers, onder wie de enquêteurs zelf, hebben toen op een ledenvergadering het verzoek verworpen. 'Als we dispensatie verlenen, komt er niets terecht van onze actie. We zullen dan lang moeten wachten op een loonsverhoging zoals in het verleden', zei bondsbestuurslid Monique Elburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten