woensdag 27 juni 2018

Bezorgdheid bij oppositie over de vele drugsvangsten in het buitenland

'Wat heeft regering afgelopen jaren gedaan om te voorkomen dat zoveel drugs in het land komt en weer uitgaat'


De bezorgdheid over de vele drugsvangsten in het buitenland, afkomstig van schepen die Suriname hebben aangedaan, is gisteren aan de orde gesteld tijdens het agendapunt 'Rondvraag' in De Nationale Assemblee. Dat meldt Starnieuws vandaag, woensdag 27 juni 2018.

De Assembleeleden Krishna Mathoera (VHP), Carl Breeveld (DOE) en Mahinder Jogi (VHP) hebben hierover vragen gesteld aan de regering. Er is nog geen antwoord gegeven.

Mathoera voerde aan, dat er zoveel berichten zijn over grote hoeveelheden drugs die in beslag worden genomen. Zij wil weten of de regering bekend is met deze berichten. Hoeveel rechtshulpverzoeken zijn verzonden, wil zij weten. 'Wat heeft de regering de afgelopen jaren gedaan om te voorkomen dat zoveel drugs in het land komt en weer uitgaat', vroeg Mathoera.

'Ik maak mij ook zorgen over de drugsvangsten uit Suriname. Ik vind het niet goed. Iedere keer wanneer wij horen, dat er vangsten zijn van drugshoeveelheden uit dit land, krijgt Suriname een hele slecht reputatie daardoor en we kunnen dat niet blijven aanzien. Dus we vragen de regering om ons daar concreet en duidelijk antwoord op te geven', sprak Breeveld.

'Kan de regering aangeven of het juist is dat er drugs is geladen voor de kust van Suriname? En wat doen al de instituten welke in leven zijn geroepen om drugscriminaliteit te bestrijden?', vroeg Jogi.

In de afgelopen vier maanden is in verschillende landen ongeveer 6.200 kilo cocaïne onderschept, waarbij Suriname is genoemd. Enkele van de schepen hebben de haven van Paramaribo aangedaan. Op zee is vanuit schepen ook drugs op jachten overgeladen.

De Spaanse politie maakte maandag bekend dat op een jacht 1.850 kilo cocaïne is onderschept. De drugs zouden via een schip dat in de haven van Paramaribo was, op zee zijn overgeladen. Verder hebben de douanediensten van België eerder deze maand een lading van 317.8 kilo cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen aan boord van een schip afkomstig uit Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten