maandag 25 juni 2018

Spaanse autoriteiten onderscheppen 1.850 kilo cocaïne aan boord jacht bij Las Palmas - Drugs vermoedelijk uit Suriname

Drugs waarschijnlijk aan boord gegaan in Suriname

(Bron foto's: José Pérez Curbelo/La Provincia)
De drie opvarenden, een Engelsman en twee Fransen, zijn gearresteerd



Een Engelsman en twee Fransen zijn woensdag 20 juni 2018 gearresteerd voor de kust van Las Palmas - ongeveer 240 mijl ten westen van het eiland El Hierro - met 1.850 kilo cocaïne, ter waarde van 65 miljoen euro, aan boord van hun jacht. De vondst werd zondag 24 juni bekendgemaakt.


Door autoriteiten verkregen inlichtingen suggereerde, dat een groot aantal drugs via Suriname was overgeladen via twee jachten. Hierop stopten officieren, aan boord van het Belasting Agentschap (Agencia Tributaria) schip 'Petrel', het jacht en gingen aan boord van de 12 meter lange 'Pepper Sauce', onder Britse vlag zeilend, die was waargenomen door piloten van de Spaanse luchtmacht.

Al jarenlang proberen de nationale politie en de Spaanse Belastingdienst zeilboten te identificeren die grote hoeveelheden verdovende middelen overzetten van vrachtschepen, die vanuit Zuid-Amerika naar de groothandelaren in Spanje varen.


Bij het aan boord gaan ontdekten functionarissen 61 balen cocaïne met een gewicht van 1.850 kilo en de drugs, het vaartuig en de drie bemanningsleden werden voor afhandeling naar Las Palmas gebracht.


(Suriname Mirror/Euro Weekly News/Deia/La Provincia Diario de Las Palmas/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten