woensdag 27 juni 2018

Ministerie van SOAW, Curaçao, per direct op zoek naar een tijdelijke werkplek

Huidige panden veroorzaken gezondheidsproblemen bij personeel


Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) gaat in afwachting van een besluit over de huidige panden die gezondheidsproblemen bij het personeel veroorzaken, per direct op zoek naar een tijdelijke werkplek. Dat zegt minister Hensley Koeiman (MAN) van SOAW vandaag, woensdag 27 juni 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Het plan voor de tijdelijke huisvesting vloeit voort uit het overleg gisteren tussen de bewindsman, een delegatie die het personeel vertegenwoordigt en de ambtenarenvakbond ABVO (Algemene Bond van Overheidspersoneel).

'Het plan is dat de ambtenaren die nu niet aan het werk zijn vanwege de gezondheidsklachten die het gebouw veroorzaakt, zo snel mogelijk worden ingezet om cliënten te helpen bij de Kasnan di Bario in Brievengat, Otrobanda en Santa Maria', aldus Koeiman.

De bewindsman heeft de architect die de situatie van de panden onderzoekt gevraagd om zo snel mogelijk, dat wil zeggen binnen drie weken, verslag uit te brengen. Afgelopen maandag sprak de bewindsman nog over vier weken, maar die periode is nu ingekort.

Volgens vakbondsman Gregory Wilson van de ABVO willen de ambtenaren van SOAW best wel werken maar niet in de huidige twee panden van het ministerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten