woensdag 27 juni 2018

Promotors van sekstoerisme Peru worden met speciale wetgeving aangepakt

Onlangs goedgekeurde wet om 'de bescherming en integriteit van kinderen te garanderen'


Peru vecht terug tegen sekstoerisme door wetgeving tegen zijn promotors vast te stellen. De trend in Latijns-Amerikaanse landen om te strijden tegen de negatieve gevolgen van sekstoerisme wordt voortgezet, aangezien Peru's Congres onlangs een wet heeft aangenomen om diegenen te straffen die de industrie in het Andesland promoten. 

Volgens de onlangs goedgekeurde wet 30802, die is uitgevaardigd om 'de bescherming en integriteit van kinderen te garanderen', zal een artikel van genoemde wet erop gericht zijn diegenen te straffen die diensten verlenen die sekstoerisme bevorderen. Artikel 4 van de wet, die hier in het Spaans kan worden gelezen, verklaart expliciet, dat elk gebruik van minderjarige minderjarigen in bars of hotels die zich op sekstoeristen richten, door de wet zal worden bestraft.

'De aanbieders van toeristische diensten begaan een strafbaar feit door toeristische activiteiten die de seksuele uitbuiting van meisjes, jongens en kinderen in hun vestigingen bevorderen of toestaan te promoten, of wanneer zij de respectieve autoriteiten niet waarschuwen voor alle feiten met betrekking tot de commerciële seksuele uitbuiting van kinderen', stelt het artikel voor een deel.

In het volgende artikel staat, dat elke plaats van inwoning die in strijd is met het hebben van kinderen op zijn terrein voor prostitutie, zal zijn toerismelicentie binnen twee dagen verliezen.

Meestal genoemd als buitenlanders die het land binnenkomen om te profiteren van legale prostitutiewetten in deze landen, beweren critici en activisten dat de promotie van sekstoerisme direct leidt tot een toename van mensenhandel, vooral van minderjarigen. In combinatie met het feit dat staatshoofden meestal niet willen, dat het toerisme in hun land wordt geassocieerd met de negatieve perceptie van prostitutie, worden in de hele regio wetten en campagnes uitgevoerd in landen als Colombia, de Dominicaanse Republiek en Costa Rica om sekstoerisme bestrijden.


Het artikel lijkt sterk op recent aangenomen wetten in andere landen in Latijns-Amerika.

Onlangs testte het Midden-Amerikaanse land Costa Rica zijn zogenaamde Sex Tourism Law uit 2012, om een ​​populaire blogger voor sekstoerisme te veroordelen voor de misdaad van het promoten van de industrie in het land. De blogger David Strecker, algemeen bekend als 'Cuba Dave', zat bijna twee jaar gevangenisstraf uit voordat hij in hoger beroep werd vrijgelaten.

(Suriname Mirror/Peru Reports/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten