woensdag 27 juni 2018

Mogelijk binnenkort arrestaties in zaak 'fake' terreurdreiging via Facebook

'In alle stilte wordt gewerkt aan het onderzoek'


'Als de tekenen niet bedriegen, zal de politie op korte termijn arrestaties verrichten in de zaak van de terreurdreiging enkele weken terug op Facebook', zegt korpschef Roberto Prade vandaag, woensdag 27 juni 2018, in de Ware Tijd. Zonder al te veel in details te willen treden, zegt hij dat er al een paar personen in beeld zijn gebracht. Nagegaan moet worden in hoeverre zij betrokken zijn geweest bij het dreigement. 

De korpschef zegt, dat er in alle stilte wordt gewerkt aan het onderzoek. De afdeling Kapitale Delicten en de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst zijn hier nauw bij betrokken.

Vorige maand dook een een Facebook-post op met het dreigement, dat er aanslagen gepleegd zouden worden, als de twee van terrorisme verdachte broers niet zouden worden vrijgelaten. De persoon, ene Mohammed Ahmed Al-Mehdi, dreigde dat er zeker vijftig slachtoffers gemaakt zouden worden en noemde als locaties de Anton de Kom Universiteit van Suriname, de gevangenis te Santo Boma en Lyceum 1.

De samensteller van de post dreigde met meer slachtoffers als er geen gehoor gegeven zou worden aan de oproep.

Het dreigement volgde kort nadat de zaak van de twee terrorismeverdachten weer door de rechter was behandeld. Toen werd beslist, dat het tweetal in hechtenis blijft.

De politie en andere veiligheidsdiensten hebben na het dreigement niets aan het toeval overgelaten om de veiligheid, bij in het bijzonder de genoemde locaties, te garanderen. Ook de scholen die in de post waren genoemd, troffen voorzorgsmaatregelen. Prade verwacht dat het onderzoek niet al te lang meer zal duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten