donderdag 17 mei 2018

Vier tot prostitutie gedwongen minderjarige Venezolaanse meisjes bevrijd in Lima, Peru

'Het ontvoeren van vrouwen voor de seksindustrie is geen nieuw fenomeen in het gebied'



Vier Venezolaanse meisjes die gevangen werden gehouden om vermoedelijk als prostituee te werken, zijn dinsdagavond 15 mei 2018 in Lima door de nationale politie gered. La Republica meldt, dat de vier vrouwen - twee 19-jarigen, een 18-jarige en een minderjarige van 17 -, werden opgesloten in een hotelkamer, toen de receptioniste ze hoorde schreeuwen en bonzen op de deur met het verzoek vrijgelaten te worden.

De receptioniste belde de politie, die vervolgens arriveerde en ze bevrijdde. De vrouwen waren vanaf de Ecuadoraanse grens naar Peru gekomen en waren gevangen genomen door een Venezolaanse man die hun goede banen had beloofd in Peru. Hij sloot ze vervolgens op in een hotelkamer en haalde hun paspoorten en persoonlijke bezittingen weg om ze te bewaren.

Volgens Diario Correo vond de politie twee paspoorten in de hotelkamer, die vermoedelijk tot de ontvoerder behoorden.


De twee paspoorten hadden dezelfde foto, maar andere namen, César Luis Hurtado Diaz en Aldín Ransés Espinoza Gonzales. 'De persoon achter dit beeld veroverde de jonge vrouwen en vertelde hen dat ze gingen werken in een club in de hoofdstad', vertelde Cano aan Diario Correo. 'Hij bedroog hen met de belofte van een goede baan.'

Hoofd van de regionale politie van Tumbes, Richard Cano Pérez, vertelde La Republica, dat zijn inlichtingenbronnen hem hadden gewaarschuwd voor de aanwezigheid van een mensenhandelnetwerk dat vrouwen uit Venezuela ontvoert en dwingt om in de seksindustrie te werken. Diario Correo bevestigde, dat de hoofdverdachte in hechtenis zat en Cano zei dat het waarschijnlijk was dat ze de komende dagen meer arrestaties zouden uitvoeren in verband met mensenhandel.

Het ontvoeren van vrouwen voor de seksindustrie is geen nieuw fenomeen in het gebied, zei het hoofd van het Tumbes Defence Office, Abel Chiroque Becerra, tegen Diario Correo. Hij merkte op, dat er op social media groepen zijn gewijd aan het ontvoerem van buitenlandse vrouwen om hen 'goede' banen te bieden.

'De mensen achter deze netwerken bieden goede salarissen en comfort', vertelde hij de krant. 'Maar, zodra het slachtoffer is gevangen, stuit ze op een heel andere realiteit.'

Hij moedigde alle vrouwen die worden uitgebuit aan om niet bang te zijn om naar de politie te gaan, omdat ze op deze manier het probleem langzaam kunnen verminderen.

In 2016 meldde de Peruaanse politie, dat ze 764 verschillende anti-mensenhandeloperaties uitvoerde en 427 verdachte mensenhandelaars arresteerde. Elk jaar op het westelijk halfrond, zijn er bijna 10.000 slachtoffers van mensenhandel, volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

(Suriname Mirror/Peru Reports/La Republica/Diario Correo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten