donderdag 17 mei 2018

Colombiaanse mensenrechtenactiviste Deyanira Guerrero blijft spoorloos

(Bron foto: Twitter)
36-Jarige activiste zet zich in de provincie Putumayo voor slachtoffers van geweld in

Guerrero was meermaals door een paramilitaire groep bedreigd


De katholieke hulporganisatie Caritas International eist opheldering over het lot van de Colombiaanse mensenrechtenactiviste Deyanira Guerrero. In Colombia blijven de aanvallen tegen voorvechters van de vrede en de mensenrechten aanhouden. 

Caritas Internationalis roept de Colombiaanse overheid op tot duidelijkheid over het lot van Deyanira Guerrero, een 36-jarige activiste die zich in de provincie Putumayo voor slachtoffers van geweld inzette.

Guerrero was meermaals door een paramilitaire groep bedreigd. De hulporganisatie vreest dat zij vermoord is.


Oliver Müller van Caritas Duitsland, die nauw met de jonge activiste heeft samengewerkt, noemt het dramatisch dat juist deze vrouw, die zich zo sterk voor vrouwelijke slachtoffers van geweld heeft ingezet, spoorloos verdwijnt.

'Dit maakt duidelijk hoe broos het Colombiaanse vredesbestand is. De veiligheid is sinds het akkoord met de linkse rebellen sterk toegenomen. Maar, door de ontwapening van het FARC ontstaat ook een machtsvacuüm. Gewapende groepen proberen dit nu in te nemen. En het is uiteraard logisch, dat de heropbouw na 50 jaar burgeroorlog de nodige tijd vraagt. Het herstel van de veiligheid moet wel een prioriteit zijn van de komende regering.'

(Suriname Mirror/Caritas International/Kerknet.be/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten