donderdag 17 mei 2018

Advocatenkantoor FCW-legal: 'Aangifte tegen Akshon Sivil en Ruben Suriel wegens valse aangifte en smaad'

‘De non-sense aangifte van FAS’


Onder de kop ‘De non-sense aangifte van FAS’ (Fundashon Akshon Sivil) heeft Glenn Camelia van het advocatenkantoor FCW-legal een reactie gestuurd naar de pers. Hij reageert op de aangifte van FAS waar hij en zijn kantoor niet alleen beschuldigd worden van het valselijk en dubbel factureren van de overheid, maar ook van het strafbaar handelen van Camelia als formateur bij twee kabinetsformaties. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 17 mei 2018.

'Wij gaan daar werk van maken. Teneinde te voorkomen dat deze werkwijze van Akshon Sivil voet aan de grond krijgt, is al begonnen met de voorbereidingen voor een aangifte tegen Akshon Sivil en tegen Ruben Suriel, wegens valse aangifte en smaad', zo wordt aangekondigd.

Camelia vindt het een kwalijke zaak dat er beschuldigingen geuit zijn in zijn functie als formateur. 'Er zijn belangrijke organen uit onze gemeenschap betrokken bij het formatieproces, waaronder de gouverneur. De gouverneur houdt de facto toezicht op het gehele formatieproces. Vóór de opdrachtverlening wordt de formateur in spé namens de gouverneur gescreend. Zo komen bijvoorbeeld alle relevante documenten ook bij de gouverneur terecht. Na afronding van het formatieproces worden bovendien alle formele documenten en bescheiden zoals screeningonderzoeken ingediend bij de griffier van het Gemeenschappelijke Hof van Justitie.'

FAS suggereert, dat Camelia het screeningsproces zo min mogelijk transparant wilde houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten