donderdag 17 mei 2018

Na Chili ook geen Dakar-rally voor Bolivia in 2019

Bolivia en de organisatie van de rally zouden het niet eens worden over het parcours

Het enige land dat de rally met zekerheid zal ontvangen is Peru, waar de race in 2018 startte


Na Chili sluit nu ook Bolivia de deur voor de Dakar-rally. Het land en de organisatie van de rally zouden het niet eens worden over het parcours. Dat bevestigt de Boliviaanse minister van Cultuur Wilma Alanoca. 

'We zijn er niet in geslaagd een akkoord te bereiken dat gunstig is voor beide partijen. Volgens de huidige gang van zaken zal de karavaan volgend jaar niet door Bolivië trekken', zei Alanoca aan de krant La Razon. Nochtans wil La Paz wel degelijk op de kaart blijven staan.


'We hebben gevraagd om het parcours uit te breiden naar andere regio’s om zo het land op een meer gediversifieerde manier te promoten', voegde de minister er nog aan toe.



De Dakar-rally trekt sinds 2014 door het Zuid-Amerikaanse land. Volgens Alanoca waren die vijf edities gunstig voor de Boliviaanse economie en het wereldwijd toerisme naar het land.

Met het afhaken van Bolivië krijgt organisator ASO alweer een tegenslag te verwerken. Zondag liet Chili weten, dat het wegens een begrotingstekort de rally niet kan herbergen.

De officiële presentatie van het parcours van de rally van 2019 stond maandag op het programma. ASO stelde dat, ten gevolge van het nieuws, uit naar een nog onbekende datum.

Het enige land dat de rally met zekerheid zal ontvangen is Peru, waar de race in 2018 startte. Toen was Lima het vertrekpunt van de rally, die vervolgens via Bolivia in Argentinië eindigde.


(Suriname Mirror/AFP/Belga/La Razon/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten