donderdag 17 mei 2018

PdVSA vraagt in Kort Geding opheffing beslag op de olie van olieterminal Bopec, Bonaire

Stroomvoorziening op Bonaire centraal tijdens zitting


De Venezolaanse staatsoliemaatschappij PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) vroeg gistermiddag in Kort Geding opheffing van het beslag op de olie van olieterminal Bopec. Daaraan bleef PdVSA halsstarrig vasthouden, ook als dit betekent dat Bonaire volgende week geen stroom meer heeft. De rechter doet ‘uiterlijk’ maandagmiddag uitspraak, aldus vandaag, donderdag 17 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

De stroomvoorziening op Bonaire kwam centraal te staan tijdens de zitting.

Curoil en het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) voegden zich in het geding om de levering van stookolie (HFO) aan energieproducent CotourGlobal te garanderen. Zo niet, dan zal op Bonaire op 24 mei ‘het licht uit gaan’.

Bonaire is voor de stroomvoorziening afhankelijk van Bopec, waar het Amerikaanse ConocoPhillips op 4 mei beslag heeft laten leggen. Al enkele dagen na de beslaglegging, op 7 mei, hief ConocoPhillips het beslag op tank 1912 op. In deze gehuurde tank heeft ContourGlobal de HFO opgeslagen die dagelijks door Curoil naar de centrale wordt getransporteerd. Per maand gaat het volgens Curoil om 10.000 vaten olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten