donderdag 17 mei 2018

Brandweerlieden Korps Brandweer Suriname landelijk in actie

Bond wil dat problemen die zij aangekaart heeft meteen worden aangepakt

Minister Getrouw en de leiding van de brandweer hebben echter aangegeven een week nodig te hebben om problemen binnen het KBS op te lossen


De bond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS) heeft donderdag 17 mei 2018 op een algemene ledenvergadering bij de hoofdkazerne van de brandweer aan de Gemenelandsweg besloten landelijk in beraad, in actie, te gaan. De leden zijn het niet eens met de periode van een week die minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en de leiding van de brandweer hebben aangegeven nodig te hebben om de problemen binnen het KBS op te lossen. Zij willen dat de problemen die zij aangekaart hebben meteen worden aangepakt.  Een weekje geduld betrachten is er bij de bondsleden kennelijk niet bij.....

De ledenvergadering heeft besloten, dat de brandweer alleen dispensatie verleent om uit te rukken voor woningbranden en technische assistentie bij aanrijdingen met beknelling. De overige diensten, waaronder waterlevering aan overheidsinstellingen, het bestrijden van bijen en vangen van slangen, zijn volledig stilgelegd. 

De problemen die volgens de actievoerders meteen opgelost moeten worden, zijn de aanpassingen de secundaire voorzieningen waaronder de huishuur- en standplaatstoelagen en de detacheringsregeling. Ook wordt aandacht gevraagd voor de rechtspositionele zaken van het personeel zoals de bevorderingen, verzekeringen en de administratieve beschikkingen.

Het niet hebben van afdoende persoonlijke standaarduitrusting, wat te maken heeft met de veiligheid van de brandweer, is ook ter sprake gebracht tijdens het gesprek met de minister en ook de onhygiënische sanitaire voorzieningen op de posten. De spoed algemene ledenvergadering is verdaagd naar maandag.

'We zijn opgeroepen voor een gesprek met de minister vrijdag en het resultaat van dat gesprek zal maandag besproken worden. De leden zullen dan bepalen wat er verder gebeurt', zegt Clifton Pahalwankhan, voorzitter van de brandweerbond, op Starnieuws.

Het personeel van de posten Coronie en Para ad dinsdag al het werk neergelegd, om aandacht te vragen voor hun problemen. Post Coronie hervatte dezelfde dag het werk, terwijl Para de actie voortzet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten