donderdag 17 mei 2018

China stuurt teams naar Brazilië om 84 vleesverwerkingsfabrieken te inspecteren

(Bron foto:  Twitter)
'Verwachting is dat China groot deel van deze vleesverwerkingsfabrieken voor export openstelt'


China zal teams sturen om 84 vleesverwerkingsfabrieken in Brazilië te inspecteren om ze te evalueren voor export naar China, zei het Braziliaanse ministerie van Landbouw dinsdag 15 mei 2018 in een verklaring. 

De Braziliaanse minister van Landbouw, Blairo Maggi, bezoekt momenteel Beijing en bevestigt met China's minister van Handel Zhong Shan, dat inspecteurs aan het einde van de maand zullen worden gestuurd.


'De verwachting is dat het Aziatische land een groot deel van deze vleesverwerkingsfabrieken voor export openstelt', zei het ministerie in de verklaring.


Een woordvoerster van het ministerie weigerde te zeggen welke bedrijven erbij betrokken zijn. De verklaring specificeerde niet welk type vlees de fabrieken verwerken.

Maggi sprak de hoop uit, dat de twee landen veel van de problemen in verband met de 102 klachten tegen China bij de Wereldhandelsorganisatie zouden kunnen oplossen, aldus de verklaring.

Maggi en de Braziliaanse delegatie ontmoetten ook voorzitter Zhao Shuanglian van COFCO, China's grootste voedselverwerker en handelaar, volgens de Facebook-pagina van de minister. Het ministerie gaf geen verdere details over de vergadering.


(Suriname Mirror/Reuters/Drovers/Facebook/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten