zondag 6 mei 2018

Verdachten zeeroof aangehouden

Zeepiraten opgepakt bij aanmeersteiger Anton Dragtenweg, in Munder en Commewijne


Een speciale eenheid van de politie heeft gisteren tijdens invallen bij een aanmeersteiger aan de Anton Dragtenweg en een woonadres in Munder enkele bekende gezochte verdachten aangehouden die vermoedelijk betrokken waren bij de zeeroof. Bij de inval zijn voorwerpen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk gebruikt werden tijdens de zeeroof. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, zondag zondag 6 mei 2018.

Ook werden boten in beslag genomen, mogelijk gebruikt tijdens de zeeroof.

De politie is bezig om klaarheid te brengen in de zaak, waarin afgelopen week vrijdag vier vissersboten ter hoogte van de Wia Wia Bank werden overvallen door zeepiraten. Er waren 20 slachtoffers waarvan vijf zich met verschillende kapverwondingen  in veiligheid konden brengen. Drie lijken zijn gevonden en naar Paramaribo gebracht, terwijl 12 vissers nog worden vermist.

Ook werd vanochtend een verdachte opgepakt in Commewijne en overgedragen aan de politie. De man heeft bekend, dat hij betrokken was bij de zeeroof. De verdachte, naar wie de politie op zoek was, werd door enkele vissers gesignaleerd en aangehouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten