zondag 6 mei 2018

Cubaan ingehuurd door extreemrechts in Colombia om presidentskandidaat Gustavo Petro aan te vallen

Doelwit van in Bogotá aangehouden Raúl Gutiérrez ook FARC-leider Rodrigo Londoño


Een burger van Cubaanse origine heeft verklaard, dat hij door extreemrechts in Colombia was ingehuurd om presidentskandidaat Gustavo Petro en de president van de FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia), Rodrigo Londoño, aan te vallen. 



Raúl Gutiérrez werd afgelopen maart gearresteerd in Bogotá wegens vermeende banden met de Islamitische Staat, maar in een interview met de lokale radio ontkende hij die versie, en zei hij dat hij was benaderd door Cubaanse ballingen in Florida en Colombiaans extreemrechts.

Hij wees erop, dat hij de namen van zijn financiers niet zou onthullen en zei dat hij tot de 'Justiciero 51-beweging' behoorde, die belast was met militaire operaties tegen Cubaanse belangen in het buitenland. Hij voegde eraan toe dat onder zijn doelen ook de linkse presidentskandidaat Gustavo Petro was en die volgens de peilingen door zou gaan met de rechtse kandidaat Iván Duque.

In een interview met W. Radio de Colombia, zei Gutiérrez, die zich in de Verenigde Staten vestigde nadat hij zijn geboorteland verliet, ook dat een van zijn plannen was om de leider van de FARC, alias Timochenko, aan te vallen.



(Suriname Mirror/Prensa Latina/TeleSUR/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten