zondag 6 mei 2018

Supermarkteigenaar Gerard van den Tweel verkoopt supermarkten op Bonaire, Curaçao en Aruba

(Bron foto: Van den Tweel)
Op 28 februari werd nog de Van den Tweel-Fernandes Store in Paramaribo geopend

 
Ondernemer en supermarkt-eigenaar Gerard van den Tweel, uit Nijkerk, verkoopt zijn supermarkten op Bonaire, Curaçao en Aruba. Dat blijkt uit een brief die Van den Tweel op 3 mei heeft gestuurd aan de medewerkers van de supermarkten, zo bericht Bonaire.nu zondag 6 mei 2018. 

Over de nieuwe eigenaar, met achternaam Azan, wordt niet veel bekend gemaakt, behalve dat het een ondernemer zou zijn met de nodige ervaring in de branche. Het gaat mogelijkerwijs om Gassan Azan, een ondernemer uit Jamaica die daar onder het merk Bascho en Mandeville MegaMart diverse supermarkten bezit. Overigens blijft Van den Tweel nog wel de komende vier jaar betrokken bij de supermarkten op de eilanden. Ook zegt hij dat de huidige uitstraling van de supermarkten behouden zal blijven.

'De komende vier jaren zal ik betrokken blijven bij de bedrijfsvoering en zullen julie mij regelmatig zien langskomen op de eilanden', aldus Van den Tweel, die in zijn brief ook zegt trots te zijn op de winkels die hij de afgelopen jaren samen met de medewerkers opbouwde. Waarom hij de supermarkten van de hand doet is niet bekend.

Voor de medewerkers verandert er in eerste instantie niet veel. Van den Tweel schrijft in zijn brief aan de medewerkers, dat de huidige uitstraling van de winkels hetzelfde blijft en dat ook de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers niet zullen veranderen.

Van den Tweel Supermarket op Bonaire werd eigenlijk gebouwd om een Albert Heijn filiaal te worden op het eiland, net als de vestiging van Albert Heijn te Zeelandia op Curaçao. Van den Tweel kwam er met Ahold echter niet uit als het ging over de voorwaarden van het franchisecontract.

Overigens. hij opende op 28 februari de Van den Tweel-Fernandes Store in Paramaribo.

 'Als honorair consul van Suriname, weet ik dat er veel vraag is naar producten van Albert Heijn. Deze samenwerking met Fernandes heeft ongeveer drie jaar geduurd, voordat wij daadwerkelijk eraan zijn begonnen en wanneer deze winkel slaagt, mikken we op een grote winkel in Paramaribo', aldus Van den Tweel bij de opening.

De winkel verkoopt geïmporteerde en lokale producten van de merken die Fernandes Agenturen vertegenwoordigt tegen groothandelsprijzen. Ook zullen er producten worden verkocht van Albert Heijn (AH) die Fernandes met de Van den Tweel Groep importeert.

(Surivame Mirror/Bonaire.nu)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten