zondag 6 mei 2018

Minister Benschop van Defensie tracht vissers gerust te stellen met boute uitspraak

'Over een week kunt u weer veilig op zee vissen.....'

Hoe bewindsman veiligheid vissers denkt te kunnen reageren is groot vraagteken


Minister Ronni Benschop van Defensie heeft de vissers gegarandeerd, dat ze over een week weer veilig op zee kunnen vissen. Zijn collega Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt & Visserij gaat zijn best doen om enkele wensen van de vissers in orde te krijgen. Voor de minister van Justitie & Politie waren er ook veel vragen, maar hij was gisteren afwezig bij de vergadering van het Visserscollectief te Nieuw Amsterdam, aldus Starnieuws vandaag, zondag 6 mei 2018.


De vergadering met de ministers komt een week na de tragedie op zee. De aanwezigen namen de mededelingen niet zomaar aan. Zij zijn heel sceptisch en bombardeerden de bewindslieden met tal van indringende vragen. Ze willen harde garanties, voor veiligheid, compensaties, financiële injecties in de sector en gerechtigheid. Ze willen getuige zijn van de berechting van de moordenaars. De vissers willen vuurwapens om zich zelf te beschermen.

Benschop beweerde, dat sinds de inzet van het leger op Coppenamepunt, de criminaliteit op het water daar is afgenomen, maar zich heeft verplaatst naar het oosten. 'Mi kan garandeer unu dat san mi tyar’ in place dat drape e kon safe tu heel binnenkort.' 

Hij gaf aan, dat terwijl de zoektocht naar de overige vermisten gaande is, er voorbereidingen worden getroffen om het gebied veiliger te maken. 'Wi e du alla moeiti dat binnen wan wiki ie kan go drape baka.'

De uitspraak van Benschop moet met een korrel zout worden geslikt door de vissers, immers, hoe denkt de bewindsman nu plotseling, binnen zo'n korte termijn, de veiligheid van de vissers te garanderen? Welke middelen gaan daartoe ingezet worden? De marine gaat boten en helikopters inzetten, zo zei hij.... Maar, waarom is dat niet gedaan vanaf 2010, waarom moest er eerst een drama op zee plaatsvinden?

(Suriname  Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten