zondag 6 mei 2018

'Politie nam aangifte van doodsbedreiging van doodgeschoten visser Somnauth Manohar niet serieus

Hoofd Kapitale Delicten: 'In die zaak zijn getuigen gehoord, maar nog geen verdachten in beeld gekomen, er zijn slechts speculaties'
 
Aangifte gedaan bij politiebureau Munder op mysterieuze wijze zoekgeraakt....


Ruim drie weken voordat hij werd doodgeschoten deed visser Somnauth ‘Paday’ Manohar aangifte bij de politie, dat hij met de dood was bedreigd. Hij had om bescherming gevraagd. De eigenaar van meerdere vissersboten kreeg toen te horen, dat het politiekorps geen securitybedrijf is, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zondag 6 mei 2018. 

Ook zijn advocaat had in een brief aan de procureur-generaal gevraagd om de telefonische doodsbedreiging te laten onderzoeken. Er waren expliciete bedreigingen geuit dat Manohar zou worden doodgeschoten. De persoon die de bedreigingen had geuit was ook bekend.

Twee agenten van de afdeling Kapitale Delicten zouden alleen een bezoek hebben gebracht aan het kantoor van de booteigenaar. Er kwam volgens de familie geen vervolgonderzoek. Dit wordt ontkend door Roberto Prade, hoofd Kapitale Delicten. 'In die zaak zijn er getuigen gehoord maar er zijn nog geen verdachten in beeld gekomen. Er zijn slechts speculaties.'

 Op 30 maart werd Manohar vanuit een auto beschoten toen hij bij zijn huis te Munder samen met anderen zijn visnetten repareerde. Hij overleefde de aanslag niet.

Volgens nabestaanden heeft de politie de aangifte van de doodsbedreiging niet serieus genomen. De Ware Tijd heeft vernomen, dat de aangifte die was gedaan bij politiebureau Munder op mysterieuze wijze is zoekgeraakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten