zondag 6 mei 2018

Bestuursressort Kabalebo beschikt over eigen ambulanceboot

(Bron foto: dorpsbestuur Apoera)
Boot gefinancierd door Nauransing Raghoebarsing, die steenslagbedrijf heeft in Apoera

Minister Elias zegt toe zich sterk te maken voor aanleg weg van Apoera naar Nickerie


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft gisteren een bezoek gebracht aan bestuursressort Kabalebo. Hij is de motor geweest achter een ambulanceboot die geschonken is aan de bewoners van Kabalebo. 

Voor zieken die met spoed vervoerd worden naar het Mungra Medisch Centrum werd steeds een beroep gedaan op het Nationaal Leger, zegt districtscommissaris Theresia Cirino vandaag, zondag 6 mei 2018, op Starnieuws. De boot is gefinancierd door de ondernemer Nauransing 'Nootje' Raghoebarsing, die een steenslagbedrijf heeft in Apoera.


De overdracht van de boot heeft officieel plaatsgevonden op het commissariaat van bestuursressort Kabalebo. Cirino zegt, dat de gemeenschap heel blij is met deze boot. Het komt gemiddeld twee keer per maand voor dat een patiënt met spoed naar Nickerie moet worden vervoerd.

Bij de korte ceremonie die plaatsgevonden heeft waren ook de kapiteins en andere dignitarissen aanwezig.

De minister heeft ook toegezegd zich sterk te maken voor de weg van Apoera naar Nickerie. Deze is al geruime tijd in de planning. Elias zal deze kwestie bespreken met zijn collega van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Door de weg zal het vervoer van en naar Nickerie en Paramaribo veel veiliger en goedkoper zijn, aldus Cirino. Iedereen kan dan gebruik maken van de weg.

Sinds de medische zorg van Kabalebo is overgenomen door het Mungra Medisch Centrum is een eigen ambulanceboot aan de orde geweest. Deze belofte is nu ingevuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten