dinsdag 15 mei 2018

Verdachte van moord op hulpagent verstrekte een vuurwapen aan slachtoffer om verder te verhandelen

Hals van de 23-jarige hulpagent van politie is doorgesneden


Daders zijn ervandoor gegaan met dienstwapen politieman en het wapen dat verhandeld zou worden


De 30-jarige verdachte D.U. is zondag door de recherche van afdeling Kapitale Delicten aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht een wapen van het merk Glock te hebben verstrekt aan de 23-jarige hulpagent van politie, Ravikant Premcharan. Dit slachtoffer werd zondagochtend levenloos aangetroffen in een voertuig, een Toyota Prado, in de Passiebloemstraat. 

Het Dagblad Suriname bericht vandaag, dinsdag 15 mei 2018, in verband met het onderzoek gesproken te hebben met de familie. Volgens de familie had het slachtoffer aangegeven dat hij een wapen van David had gekregen om dit verder te verhandelen.

Hij is zaterdag rond een uur 's middags van huis vertrokken. De ouders waren op dat moment niet thuis en wisten niets af van de wapendeal. Hij is met de wagen van zijn moeder vertrokken en kwam nooit meer levend terug.

Op een gegeven moment kreeg de vader van het slachtoffer een sms-bericht met het nummer van zijn zoon: ‘Don call back mothafoka suking selling gone to murder to killi my captain’. De familie belde verscheidene keren op het nummer van Premcharam, maar kregen geen gehoor. Gelijk na het bericht deed de familie aangifte bij de politie van Livorno wegens vermissing. Er werd een algo-bericht gelanceerd via de Centrale Meldkamer.

Pas in de nachtelijke uren kreeg men informatie dat het voertuig waarmee het slachtoffer van huis vertrok, gesignaleerd was in de Fredrikshoopweg. Het vermoeden bestaat dat de daders op zoek waren naar een afgelegen plek om het slachtoffer af te maken. Waarschijnlijk hadden de daders door dat de politie hen op het spoor was en namen een andere route. De familie praat met zekerheid dat er hier sprake is van een misdrijf en geen zelfmoord.

Pas in de ochtend werd het lichaam van Premcharan in het voertuig ontdekt door zijn collega’s. Toen de politie hem uit het voertuig haalde, constateerde men dat de daders de hals van Premcharan hebben doorgesneden. De daders zijn ervandoor gegaan met het dienstwapen van de politieman en het wapen dat verhandeld zou worden.

Het vermoeden bestaat dat iemand in een Toyota Crown de familie probeert af te schrikken. Zondagavond reed een donkere Crown langs de woning van de familie. Het voertuig reed op en neer en opvallend is dat toen de wagen voor de inrit van de woonplaats van het slachtoffer naderde de snelheid verminderd werd en reed het voertuig stapvoets. Het vermoeden bestaat dat de verdachten de familie probeert af te schrikken om de zaak niet verder te laten onderzoeken.

De familie concludeert in deze, dat de daders het slachtoffer hebben gezien als de leverancier van wapens aan de zeepiraten, terwijl dat niet het geval is. Wat wel duidelijk is, is dat Premcharan een wapen namens U. was gaan verhandelen.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten