dinsdag 15 mei 2018

Kalloe (VHP): 'Controlepost Burnside compleet verwaarloosd'

(Bron foto:: Dagblad Suriname)
'Hoe verwachten we dat de agenten gemotiveerd moeten werken?'


Jitendra Kalloe (VHP) is zeer bezorgd over de onaangename taferelen op de controlepost te Burnside in het district Coronie. Een jaar geleden had dezelfde controlepost te kampen met onderbemanning, thans is het compleet verwaarloosd. 

Een tekort aan politievoertuigen, gebrek aan kantine en andere nodige faciliteiten, geen onderhoud van de werkruimte, onhygiënische toiletten en wateroverlast zijn de voornaamste factoren die momenteel de overhand hebben genomen op de voornoemde controlepost.

'Hoe moeten de politieambtenaren onder deze omstandigheden ervoor zorgen dat er vanuit de buurlanden geen illegale activiteiten plaatsvinden? Hoe verwachten we dat de agenten gemotiveerd moeten werken?', zegt Kalloe vandaag, dinsdag 15 mei 2018, in het Dagblad Suriname.

De vervoersproblematiek doet zich overigens niet alleen op deze controlepost voor, maar ook op de overige politiebureaus in het district Nickerie. 'Als calamiteiten zich voordoen, kunnen de agenten niet uitrukken, met alle gevolgen van dien.'

Het betreft in totaal ongeveer acht politieambtenaren die onder de erbarmelijke omstandigheden hun werkzaamheden moeten verrichten op de controlepost te Burnside.

Vanwege de ontstane situatie doet de parlementariër een beroep op de autoriteiten om spoedig in te grijpen. Kalloe merkt op, dat de toenmalige ex-minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, tal van beloften had gedaan over het opzetten van dienstwoningen, alsook het uitbreiden van de controlepost. Uiteindelijk is hiervan niets terechtgekomen. Of de nieuwe minister, Stuart Getrouw, de draad zal oppakken is nog niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten