dinsdag 15 mei 2018

Brandweerlieden Coronie in staking

Actie tegen onderbezetting van de post, slechte staat van het gebouw

De brandweerlieden rukken alleen uit bij brand en bieden assistentie bij aanrijdingen
 

Brandweerlieden van de post Coronie zijn vandaag, dinsdag 15 mei 2018, in actie gegaan uit protest tegen de onderbezetting van de post, de slechte staat van het gebouw en de afwezigheid van materieel om het hoge wied op het terrein aan te pakken. De brandweerlieden willen ook deelnemen aan trainingen. Zij zouden daar nu van zijn uitgesloten. 

'Dit zijn enkele belangrijke redenen waarom we actie voeren. We willen graag de bond en de leiding van de brandweer hier zien en hebben oplossingsmodellen. We zien graag dat de brandweerleiding het hiermee eens is', zegt Donovan Sedoc, shopsteward van de vakbond, in de Ware Tijd.

Vertegenwoordigers van de bond en de leiding van het Korps Brandweer Suriname (KBS) zullen vanmiddag de post bezoeken om de problemen aan te horen.

De bond wil onder meer weten welke plannen de KBS-leiding heeft voor de post Coronie. De brandweerlieden zullen wel uitrukken bij brand. Ook zullen zij assistentie verlenen bij aanrijdingen.

Ze gaan echter geen bijen bestrijden en slangen vangen. Evenmin zullen zij uitrijden om overheidsinstellingen van water te voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten