dinsdag 15 mei 2018

Twee Nederlandse bestuurders uit de stichting GreenTown Curaçao gezet

'De bedoelingen van jullie in Nederland liggen fundamenteel anders dan die van ons op Curaçao'

'Vermoeden dat Meulens en Rusticus willen dat Isla onmiddellijk verdwijnt en vervolgens zelf deel uit willen maken van ontwikkeling gebied'

 
Het bestuur van GreenTown Curaçao had nog wel eenzelfde einddoel voor ogen, maar over de manier waarop dat moest worden nagestreefd verschilden de leden uit Nederland en die op Curaçao van mening. Daarom zijn de twee Nederlandse bestuurders uit de stichting gezet. Dat blijkt uit een brief van voorzitter Ron Pin aan de leden Orlando Meulens en Sven Rusticus, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 15 mei 2018.

'De bedoelingen van jullie in Nederland liggen fundamenteel anders dan die van ons op Curaçao', aldus Pin in de brief.

'In meerderheid hebben wij besloten dat we jullie bestuurslidmaatschap beëindigen. De belangen liggen te ver uit elkaar.' Pin noemt in zijn brief het vermoeden dat Meulens en Rusticus willen dat de raffinaderij onmiddellijk verdwijnt en vervolgens zelf persoonlijk deel uit willen maken van de ontwikkeling van het gebied. Een miljardenproject. Dit terwijl de leden op Curaçao kiezen voor een transitiemodel om uiteindelijk een Willemstad zonder raffinaderij na te streven.

In een gevraagde reactie aan het bestuur vertellen Harm Rooijakkers en Sinuhe Oomen, beiden gevestigd op Curaçao, dat ze het liever anders hadden gezien.

'We hebben nota bene de medeoprichter van de stichting uit het bestuur moeten zetten. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. We hebben echt ons best gedaan om dit te voorkomen. Maar,  uiteindelijk gaat het om het einddoel, niet om de poppetjes die dat willen bereiken', aldus Oomen.

Rooijakkers legt uit, dat ‘de schoen is gaan wringen op het gebied van afspraken over de manier van actie ondernemen en het communiceren naar de buitenwereld, je moet als bestuur dezelfde boodschap prediken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten