dinsdag 15 mei 2018

Staking brandweer Coronie werpt snel vruchten af - Actie alweer ten einde

Leiding Korps Brandweer Suriname: 'Urgente zaken worden binnen twee weken opgelost'


Het personeel van de brandweerpost in Coronie is sinds vijf uur dinsdagmiddag 15 mei 2018 weer volledig aan het werk. De acties die 's morgens waren begonnen, zijn na een drie uur durend gesprek met de leiding van het Korps Brandweer Suriname (KBS) opgeheven. Beloofd is dat de urgente zaken binnen twee weken worden opgelost. 

Shopsteward van de bond, Donovan Sedoc, zegt op Starnieuws, dat hij tevreden is over de uitkomst van het gesprek en terugkijkt op een geslaagde dag.

'Eenheid maakt macht en samen zijn we sterk en dat heeft post Coronie vandaag bewezen', aldus Sedoc.

Het achttien personen tellende team van het KBS in Coronie besloot 's morgens het werk neer te leggen na vaak aandacht te hebben gevraagd voor de problemen van de post. De leiding van het KBS in Paramaribo vertrok meteen naar het district, nadat zij op de hoogte was gesteld van de actie.

De problemen die werden besproken zijn de staat van het gebouw van waaruit de brandweer werkt, de onderbezetting van het KBS in dit district, waardoor de medewerkers meer werkuren maken dan de andere posten en het salaris van gemiddeld Srd 1800 dat intussen achterhaald is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten