woensdag 2 mei 2018

SZF-verzekerden moeten voor medicijnen gaan betalen

Met een kwitantie kunnen SZF-cliënten zich melden bij SZF voor restitutie

 
De Ware Tijd bericht vandaag, woensdag 2 mei 2018, dat SZF-verzekerden vanaf 4 mei voor de kosten van voorgeschreven medicijnen moeten betalen, onder verstrekking van een kwitantie. Met deze kwitantie kunnen de SZF-cliënten zich melden bij het SZF voor restitutie. Dit meldt de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) in een uitgeven verklaring. 

De laatste maanden is volgens de apothekersgroep onder de apotheken geconstateerd, dat de betaling voor geleverde diensten door de grootste zorgverzekeraar, de stichting Staatsziekenfonds (SZF) steeds verlaat plaatsvindt. Er zijn in de afgelopen maanden diverse gesprekken geweest die geleid hebben tot afspraken. Helaas moet geconstateerd worden, dat gemaakte afspraken over de betaling niet worden nageleefd.

Het structureel uitblijven van tijdige betaling vanuit de grootste debiteur, leidt er toe dat de apotheken hun bedrijfsvoering niet meer kunnen garanderen; Het is voor de apotheken niet meer mogelijk om de dienstverlening over een nog grotere periode voor te financieren.

Zodra de achterstallige betalingen aan de apotheken plaatsgevonden hebben, zal het voor de apotheken weer mogelijk zijn om de dienstverlening aan de samenleving als vanouds aan te bieden.

De Vereniging van Apothekers in Suriname betreurt de situatie ten zeerste, maar ziet momenteel geen andere optie die het voortbestaan van de dienstverlening van de apotheken kan garanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten