woensdag 2 mei 2018

Managementteam Douanedienst per direct ontlast van verantwoordelijkheden

'Ze mogen thuis blijven met behoud van salaris, maar zonder secundaire voorzieningen'

Nieuwe team wordt geleid door oud douane inspecteur August van Lobbrecht


De Ware Tijd meldt dinsdagmiddag 1 mei 2018, dat het dagelijks managementteam bij de Douanedienst per onmiddellijk is ontlast van zijn verantwoordelijkheden door het ministerie van Financiën. Het gaat om diensthoofd Iwan Wekker, zijn waarnemer Jerry Tammenga en adjunct-inspectrice Patricia Herfst, die samen de dagelijkse leiding uitmaakten. 

Ze ontvingen een schrijven van het ministerie van Financiën met de mededeling, dat ze 'thuis mogen blijven' met behoud van salaris, maar zonder secundaire voorzieningen.

Ze zijn opgedragen om hun verantwoordelijkheden over te dragen aan de directie van de Belastingdienst. Ook moeten ze thuis blijven in afwachting op instructies om elders ingezet te worden.

Het nieuwe team wordt geleid door oud douane inspecteur August van Lobbrecht en zal belast worden met de totale reorganisatie van de Douane. Volgens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal de nieuwe leiding een aantal belangrijke opdrachten meekrijgen zoals het verhogen van de inkomsten voor de Staat Suriname.

Verder moet er een goede coördinatie zijn met de haven en moeten zaken rond het personeelsbeleid worden uitgewerkt. Een ander belangrijk punt volgens de bewindsman is het investeren in opleidingen voor de medewerkers.

Met de ondersteuning van de Inter American Development Bank (IDB) wordt hard gewerkt aan het realiseren van een nieuw gebouw voor deze werkarm van het ministerie. Met deze zaken hoopt de minister de Douane organisatie een boost en de plaats in de maatschappij te geven die het verdient. Het nieuwe managementteam bestaat volgens minister Hoefdraad uit een aantal oud ervaren douanefunctionarissen en de bewindsman is ervan overtuigd dat de nieuwe leiding het werk naar behoren zal doen.

'Wij hebben het volste vertrouwen dat het team integriteit hoog in het vaandel draagt’, aldus de bewindsman'via het Nationaal Informatie Instituut. De minister geeft aan, dat het aanspreekpunt de directeur der Belastingen zal zijn, bijgestaan door de waarnemend inspecteur de heer van Lobbrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten